Vali Özcandan şehit ve gazi ailelerine iftar

Vali Özcan'dan şehit ve gazi ailelerine iftar

Çankırı Büyük Otel'de gerçekleştirilen iftara milletvekilleri Şahin ve Filiz de katıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, aziz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimizle Çankırı Büyük Otel’'de 13 Ağustos 2012 Pazartesi günü iftarda bir araya geldi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Eşi Leyla Özcan’ın himayelerinde gerçekleşen iftara şehit yakınları, gaziler ve gazilerin yakınlarının yanı sıra Çankırı Milletvekilleri Av.İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erdal Kılıç, ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, MHP İl Başkanı Arif Soysal, Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri eşleri ile birlikte katıldılar.
 
Vali Özcan ve iftara katılanlar oruçlarını şehit yakınları ve gazilerin masalarına oturarak açtılar. Birlikte yenilen iftar yemeği sonrası Müftü Arslan Türk tarafından dua yapıldı.
 
Vali Özcan yaptığı konuşmada, şehit yakınları, gazilerimiz ile bir arada olmaktan onur ve şeref duyduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"SİZLER BİZİM GÖZBEBEĞİMİZSİNİZ"
 
"Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve geleceği için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin anneleri-babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri, değerli gazilerimiz ve yakınları, bu mübarek ramazan günü birlikte olmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz.
 
Şehit ve gazilerimize olan vefa borcumuzu ödememiz mümkün değil ancak sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Gönüllerimiz gibi devletimizin kapıları da sonuna kadar sizlere açıktır. Üzüntünüz üzüntümüz, sevinciniz sevincimizdir. Maddi manevi her zaman yanınızdayız.
 
Sizler şehit ailesi, gazi ve gazi ailesi olma şerefiyle milletimizin kalbinde en istisna yerinizi alırken, evlatlarınızda cennetin en müstesna köşelerinde Rabbimizce en güzel şekilde mükafatlandırılacaktır.
 
Ülkemizin bekası için, canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin gözü arkada kalmaması için, başka acıların yaşanmaması için tek bilek tek yürek olup bu cennet ülke üzerinde hain planları ve emelleri olan şer odaklara en güzel cevabı vermeliyiz.
 
Cennet ehlinin akrabaları, bildiğimiz üzere sizin çocuklarınız ölmedi, onlar diridirler. Biz böyle inandık. Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan duyduğum gururu bir defa daha ifade ediyor, sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum."” 
 
Vali Özcan, "Kadir Geceniz ve Ramazan Bayramınız da kutlu olsun" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Yüksel Teke’ de bir konuşma yaparak, böyle bir zamanda birlik ve beraberlik içerisinde devletin sıcaklığını bir kez daha hissettirerek, toplumun tüm kesimini bir araya getirdiği için Vali Özcan'’a teşekkür etti.
 
Gazi Mustafa Kurt ise “"Biz Türküz"” adlı şiiri okudu.
 
Vali Özcan ve eşi Leyla Özcan, tüm masaları tek tek gezerek konukları ile ilgilendi ve yemek sonunda tüm konuklarını davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek uğurladı.
 
VALİ ÖZCAN'IN YAPTIKLARINI GÖRÜNCE, 15 EYLÜL 2009'U
HATIRLADINIZ MI SAYIN TEKE?!
 
valigazi02.jpg
 
Buradan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Yüksel Teke'ye sesleniyoruz:
 
- Hatırlarsanız geçmişte benzer bir iftar davetini dönemin Valisi Şemsettin Uzun vermişti. Ve o gecedeki görüntüleri önümüze aldığımızda ters giden birşeyleri görmüş ve uyarı görevimizi yapmıştık! Fakat bizatihi şahsınız yaptığımız haberi tenkit edercesine eleştirmiş ve o günlerdeki işlerinizin bozulmaması adına "şehit ve gazi ailelerinin onurunu düşünmeden" şahsınıza yapılan unutulmaz davranışı "görmezden" gelmiştiniz!
 
Umarız, yönetim kurulu üyenizin dönemin valisi Şemsettin Uzun'dan talebi yerine gelmiş ve kardeşimiz işbaşı yapmıştır!
 
Belki çok sert olacak ama "Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanlığı" görevine o günden bu yana yakışmadığınızı düşünüyor ve gereğini yapacağınızdan en ufak bir endişemizin olmadığını bilmenizi istiyoruz.
 
SÖZCÜ18
 
16 EYLÜL 2009 TARİHLİ HABER-YORUMUM (VEDAT BEKİ)
 
Başbakan şehit ve gazi yakınlarının elini öperken, Vali Uzun gazinin karşısında yerinden kalkmıyor! Hele hele Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna bastonuyla ayakta zor dururken Vali Şemsettin Uzun rahat rahat sandalyesinde oturuyor...
 
Son birkaç gündür yurt dışından misafirlerim vardı. Misafirlerimle ilgileneyim derken Çankırı gündemini de biraz geç takip etme şansı buldum. Ve misafirlerimi yolcu ettikten sonra da, son on gündür neler oldu neler bitti diye yapılan haberleri şöyle bir gözden geçirdiğimde beni “şok” eden bir haberle karşılaştım!
 
Daha doğrusu beni “şok” eden haberden fazla valiliğin web sayfasında yer alan “fotoğraflar”dı!
 
Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, geçtiğimiz günlerde şehit aileleri ve gazilerimiz için Büyük Otelde bir iftar düzenlemiş. Çankırı Postası her zamanki gibi yine “ambargolu” olduğu için bu geceye davetli değilmişiz! Gelişmeleri “dijital cazgır”dan ve valiliğin resmi web sayfasından takip edebildim! Gecede Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ile Vali Uzun arasındaki diyalog fotoğrafları “kimin ne olduğunu”, “hangi niyetlere sahip bulunduğunu” harika bir şekilde ortaya seriyordu!
 
Her zaman söylerim! Çok şey anlatmaya bazen sayfalar yetmez, ancak bir tek kare fotoğraf, meramınızı öylesine anlatır ki söze gerek yoktur!
 
valigazi01.jpg
 
İşte o yemekle ilgili iki adet fotoğrafı sizlere sunuyorum. Birinci karede Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna ile Vali Uzun’un sohbeti! Muharip gazinin duruşu ile Vali Uzun’un oturuşu bu sayfalardan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve kamuoyuna saygıyla ithaf olunur!
 
İkinci karede ise Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke, elinde bastonla yine Vali Uzun’a bir şeyler anlatma derdinde! Sayın Uzun ne yapıyor! Gazi İsmail Tuna’ya nasıl davrandıysa sayın Teke’ye de öyle davranıyor!
 
Bütün Türkiye görmüştür Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı şehit ve gazi aileleriyle görüşmelerinde takındığı tavrı! Başbakan karşılaştığı tüm gazi ve şehit ailelerinin ellerine sarılır ve kim olduğuna bakmadan o “öpülesi” ellerden öper.
 
Sadece Başbakan mı? Ülkenin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, benzer karşılaşmalarda o da hiç mi hiç karşısındakinin kaşına gözüne bakmadan ellerine sarılır ve öper!
 
Ama gel gör ki, Çankırı’da “vali koltuğunda” oturan zat-ı muhterem, yani sayın Şemsettin Uzun, Şehit ve Gazilerimiz için devletin kesesinden verdiği yemekte, oturduğu sandalyeden kıpırdamadan onları karşısına diker!
 
Başbakan Erdoğan bile bu şekilde pozlar vermedi bu ülkede! Ama Çankırı Valisi Şemsettin Uzun bu kareleri, onlar için hazırlanan gecede vermekte beis görmemiş!
 
Hatta hatta verdiği böylesi kareleri Çankırı Valiliği web sayfasında pervasızca sergilemeye halen devam etmekte! Tabii ki doğal olarak benzer kareler “dijital cazgırın” adresinde daha da bol miktarda halen mevcut!
 
Ha bu arada sözü edilen gecede yemeğe katılanları videodan bir izleyin! Tam anlamıyla ibretlik bir Çankırı belgeseli!
 
Yazıyı yine gök kubbeden topladığım dizelerle bitireyim:
 
“Ne elbiseler gördüm içinde insan yok,
nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler