Vali Özcan'ın ısrarı Üniversite Vakfı'nda istifayı getirdi!

Vali Özcan'ın ısrarı Üniversite Vakfı'nda istifayı getirdi!

Çankırı Üniversitesi Vakfı'nın 17 yıllık üyesi 'ben yaptım oldu' zihniyetine dayanamadı ve...

Çankırı Üniversitesi Vakfı'nın 17 yıllık yönetim kurulu üyesi (muhasip üye) Alişan Danacı, Vali Vahdettin Özcan'ın 'ben yaptım oldu' icraatine tepki koyarak vakıf üyeliğinden istifa etti.

Kasım ayı içerisinde Çankırı Valiliği web sayfasından duyurulan haberde; "Çankırı Üniversitesi Vakfı burslu öğrencilerinden, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Bahar Öğeday, derslerindeki başarısından dolayı Vali Vahdettin Özcan tarafından 20 Kasım 2013 Çarşamba günü laptop ile ödüllendirildi.Vali Özcan, Bahar Öğeday’ı başarılarından dolayı tebrik ederek, “Güle güle kullan. Hayırlı olsun” dedi." denilmişti.

Vakıp muhasip üyesi Alişan Danacı Sözcü18'e yaptığı açıklamada; haberde adı geçen öğrenciye bilgisayar hediyesine karşı çıktığını ve "Bu öğrencinin son sınıf öğrencisi olduğunu, altı aylık bir eğitimi kaldığını zaten burs verdiğimizi, eğitim için zorunlu bir ihtiyaç olmadığını, Vakfımız için lüks bir yardım olduğunu, diğer öğrencilerin de böyle bir istekte bulunabileceğini söylediğimde 'Bırakın da ona da biz karar verelim' demesi üzerine böyle bir karara imza atmayacağımı kendisine bildirdim ve istifamı verdim" dedi.

Çankırı Üniversitesi Vakfı'nın 17 yıllık yönetim kurulu üyesi Alişan Danacı'nın istifa mektubu şöyle:

ÇANKIRI ÜNİVERSİTESİ VAKFI BAŞKANLIĞINA,

Konu: Çankırı Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliğinden istifam.

Vakfımızın kuruluşundan bugüne kadar Yönetim Kurulu Muhasip Üyeliği yapmaktayım. Onyedi senedir Vakfın muhasebe - kanuni işlerini yürüttüm. Bu süreler içinde İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nda yöneticilik yaptım. Halen Vakıf Genel Sekreteriyim. Bu çalışmalarımı severek, özveriyle bir Çankırı sevdalısı olarak yaptım. Vakfımızın kurucusu, önderimiz, bakanımız sayın Nevzat Ayaz, bana bu konuda hep örnek olmuştur.

Şunu da unutmayalım ki; Sayın Bakanımız Nevzat Ayaz'ın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Çankırı'ya yaptığı yatırımlar ve kurduğu Çankırı Üniversitesi Vakfı olmasaydı 2007'de kurulan Çankırı Karatekin Üniversitesi bugün bu gelişimini sağlayamazdı. Ben de onun yanında Çankırı'ya hizmet etmekten onur duydum.

Bu güne kadar, Valilerimizle, Milletvekillerimizle, Çankırılı hemşerilerimizle uyum içinde çalıştım, bana verdikleri destek ve güven için, ayrıca Çankırı'ya yaptıkları hizmetlerinden dolayı hepsine Allah razı olsun der, teşekkürlerimi sunarım.

Vakfımızın 07.11.2013 tarihinde aldığı karar gereğince, aşağıda belirttiğim lüzum üzerine Çankırı Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Muhasip üyeliğinden istifa ediyorum. Sebebi ise;
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisinin isteği üzerine diz üstü bilgisayar alınması gündeme geldiğinde, Vakıf Başkanımız, Valimiz Sayın Vahdettin Özcan'a; Bu öğrencinin son sınıf öğrencisi olduğunu, altı aylık bir eğitimi kaldığını zaten burs verdiğimizi, eğitim için zorunlu bir ihtiyaç olmadığını, Vakfımız için lüks bir yardım olduğunu, diğer öğrencilerin de böyle bir istekde bulunabileceğini söylediğimde 'Bırakın da ona da biz karar verelim' demesi üzerine böyle bir karara imza atmayacağımı kendisine bildirdim.

Bu lüzum üzerine; böyle bir yönetim anlayışı içinde olamayacağımdan istifamın kabulünü arz eder, tüm yönetim kurulu hemşerilerime saygılarımı sunarım. 07.11.2013

ALİŞAN DANACI - İmza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler