Yeni anayasayı bu Meclis yapmalıdır

"Yeni anayasayı bu Meclis yapmalıdır"

HAS Parti Çankırı İl Başkanı Şevket Koç, partisinin yaptığı anketle ilgili bilgiler verdi.

HAS Parti Çankırı İl Başkanı Şevket Koç partisinin geçtiğimiz pazar günü yapılan il divan toplantısında yaptığı konuşmada, milletin Meclisten yeni anayasa istediğini belirterek, "Hükümet gereksiz konularla gündem değiştiriyor ancak Anayasa konusunda gerekli çalışmalar yapılmıyor" dedi.

HAS Parti'nin üzerinde büyük bir çaba harcadığı 'Yeni Anayasa Anketi'nin tamamlandığını açıklayan HAS Parti İl Başkanı Şevket Koç, HAS Parti olarak 103 bin 922 kişinin katıldığı dev anket yaptıklarını söyledi. Koç; anketin sonuçlarına göre halkın yüzde 68'inin yeni bir anayasa istediğinin ortaya çıktığını kaydederek, "Çankırı ilimizde dahil olmak üzere tüm illerde yaptığımız anketin sonuçları Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş tarafından kamuoyuna açıklandı. 103 bin 992 kişi ile yapılan anketin sonuçlarına göre halkın yüzde 68'i yeni bir anayasa istiyor. Yüzde 51'i ise meclisin yeni bir anayasa yapabileceğine inanmıyor. 'Yeni anayasa yapma konusunda Hükümeti nasıl buluyorsunuz' sorusuna halkın yüzde 41'i 'Samimi bulmuyorum' derken, yüzde 59'u 'Samimi' dedi. Ancak samimi diyenlerin yüzde 30'u yöntem ve üslubun yanlış olduğunu belirtti. Anayasa Anketi'ndeki en dikkat çeken nokta ise, HAS Parti'nin önermiş olduğu 'Yeni Anayasa'nın halk tarafından seçilecek Anayasa Meclisi tarafından yapılması' teklifine, halkın yüzde 58'inin 'Doğru buluyorum' cevabı vermesi oldu. Türkiye'nin gerçek gündemi yeni bir anayasa olmalıdır. Dikkatle takip edilirse son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden meselelerin temel sebebinin 12 Eylül yasaları olduğu gerçeği pekçok bakan tarafından dile getirilmiştir, ama ne gariptir ki şikayet eden hükümet zahmet buyurup 12 Eylül kayığından inerek, yeni anayasa çalışmalarını hızlandırması gerekirken Türkiye'nin gündeminde hiç olmayan konularla halkı meşgul etmektedir" diye konuştu.
 
hasparti-anket-resim-01.jpg
 
Bununla birlikte yaptıkların anketten çıkan sonuçlara göre halkın bu meclise Anayasa yapma konusunda güvenmediğini ortaya koyduğunu belirten Şevket Koç; "Maalesef halkımız gereksiz polemiklerden, gerginliklerden bıkmıştır ve meclisten bir uzlaşma çıkmayacağı görüşündedir. Bununda sebebi gerek iktidar gerekse muhalefet partilerinin halkın menfaatine hiçbir konuda bir araya gelerek ortak bir çalışma gayreti içinde de olmamasıdır. HAS Parti olarak bu konunun takipçisi olacağımızı tekrar belirtirken eğer Hükümet ve bu Meclis Yeni Anayasa konusunu başka bir bahara bırakırsa halk gözünde meşruiyetini yitirecektir. Bu konu asla ertelenmemeli demokratik ve özgürlükçü Türkiye'ye yakışan bir Anayasa bu meclis tarafından yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
 
cankiri-hasparti-anket-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler