Yılmak yok, mücadeleye devam

"Yılmak yok, mücadeleye devam"

Çankırı Kamu-Sen İl temsilcisi Metin Memiş, bağlı bulunduğu sendikalarla birlikte ortak bir basın açıklaması yaptı.

Çankırı Kamu-Sen İl Temsilcisi Metin Memiş, bağlı bulunduğu sendikalarla birlikte ortak bir basın açıklaması yaptı.

Sendika binasında yapılan açıklamada kamu çalışanları açısından 2011 yılının çetin geçtiğini belirten Memiş, kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının ve KHK’ların gündemi meşgul ettiği bir yıl olduğunu söyledi.

Memiş konuşmasının devamında, anayasada yapılan değişiklikleri işaret ederek, ‘Gidişat iyi değil’ dedi. Memur sendikalarının seslerinin kısıldığını söyleyen Memiş, ‘Biz Kamu-Sen olarak bu kadar siyasi baskıya, bu kadar mahalle baskısına rağmen şanlı bir mücadele veriyoruz. Bunca baskıya rağmen halen Çankırı’da en çok üyeye sahip memur sendikası biziz. Biz ağaç kovuğundan çıkan bir sendika değiliz. Çankırı’da neyi savunuyorsak, Diyarbakır’da da, Hakkâri’de de aynı şeyi savunuyoruz” dedi.

Kamu-Sen’in kurulduğu günden bu güne kadar kamu çalışanlarının haklarını savunduğunu söyleyen Memiş, ülkenin milleti, devleti ile bölünmez bütünlüğünü korumanın sendikalarının asıl amacı olduğunu vurguladı.

Ekonomik anlamda birçok kalemde yapılan zam oranlarına da değinen Memiş, memur maaşlarının bu oranlar karşısında eridiğini, büyümenin kamu çalışanlarına yansıtılmadığını ifade etti.

Kamu-Sen’in 20 yıllık bir tarihi olduğunu ifade eden Memiş, “Geriye dönüp baktığımızda 20 yıl içinde değerlerimizden taviz vermeden, yolumuzdan şaşmadan verdiğimiz mücadelenin büyüklüğünü görüyor; bu camianın bir mensubu olmaktan bir kez daha gurur duyuyoruz. Mazimizden aldığımız güç ve hazla 2012 yılında devletimizin, milletimizin ve kamu görevlilerimizin önüne çıkarılacak her türlü engele karşı daha azimli bir mücadele sergileyeceğimizi bilmenizi isterim. İnşallah 2012 yılı, devletimizin, milletimizin ve kamu çalışanlarının varlığının tehdit altında olmayacağı, raporlar, tasarılar, uygunsuz anayasa değişiklik talepleri ve dayatmalarla devletimizin altının oyulmayacağı; hiçbir ülkenin taşeronluğunu yapmadan, tüm vatandaşlarımız ve komşu ülkeler ile birlikte mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşayacağımız bir dönemin başlangıcı olur diyor; hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Toplantının sonunda Kamu-Sen olarak her zaman haksızlığın karşısında olacaklarını söyleyen Memiş, AKP’nin seçim sloganına atıf yaparak, ‘Yılmak yok, mücadeleye devam’ dedi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler