Ahmet Söğüt: Çankırı'ya ikinci Esnaf Kefalet şart

Ahmet Söğüt: Çankırı'ya ikinci Esnaf Kefalet şart

Cumartesi günü yapılan seçimlerden yeniden başkan çıkan Ahmet Söğüt Sözcü18'e konuştu.

Cumartesi günü yapılan ve üç başkan adayının yarıştığı Çankırı Kahveciler ve Lokantacılar Odası seçimini Ahmet Söğüt 7 oy farkla kazanmasını bildi.

Kamyoncular Kooperatifi Salonunda yapılan Çankırı Kahveciler ve Lokantacılar Odası genel kurulundaki seçim heyecanı Ahmet Söğüt ile diğer aday Mehmet Ali Özdemir arasında yaşandı. Söğüt'ün listesi 77 oy alırken Özdemir'in listesi 70 oyda kaldı. Seçimin 3'üncü adayı Sinan Arabacı'ya ise 24 oy çıktı.

ESNAF KEFALETİ BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ KULLANANLAR VAR
Seçimler sonrasında ilk açıklamasını Sözcü18'e yapan Kahveciler ve Lokantacılar Odası'nın deneyimli başkanı Ahmet Söğüt "Oda seçimlerimize bazı isimlerin perde arkasından müdahalesi beni ziyadesiyle üzdü" dedikten sonra şunları söyledi:

"Görevde bulunduğum süre içerisinde üyelerimizle hiçbir sorunum olmadı. Ben onların hepsini seviyorum. Perde arkasından bazı isimlerin seçimlere müdahalesi beni ziyadesiyle üzdü. Seçimler öncesinde oda üyelerimizden birçoğunun Esnaf Kefalet yönetimi tarafından 'Esnaf Kefalete borcun var, seni icraya veririz, kredi talebinde zorluklarla karşılaşırsın' şeklindeki baskılar hiç hoş olmadı. Esnafımız esnaf olduğunu ispat ettiği sürece kendisine tanınan haklardan faydalanacak ve o krediyi alacak. Bunun başka bir izahının olduğunu düşünmüyorum. Esnaf Kefalet'i babalarının çiftliği gibi kullananlara Çankırı insanı gereken yanıtı verecektir. Çankırı'ya ikinci bir esnaf kefalet kooperatifi zorunlu ihtiyaç olmuştur. Önümüzdeki birlik seçimlerinden sonra öncelikli işimiz bu projenin hayata geçmesidir. Bunun için gereken neyse o yapılacak."

YENİ YÖNETİM KURULU:
Başkan: Ahmet Söğüt
Yönetim Kurulu: Kubilay Onacak, Mehmet Demir, İsmail Karadeniz, Haydar Göregen, Tekin Türk, Kamil Demir
Denetim Kurulu: Ayfer Leyla Yıldırım, Mehmet Kıymaz, Asuman Gözleyici

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler