Başkan Karaaliden destek çağrısı

Başkan Karaali'den "destek" çağrısı

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, yaptığı yazılı açıklama ile "kulübe destek" çağrısında bulundu.

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali yaptığı yazılı açıklama ile Valisinden Kaymakamına, Belediye Başkanından işadamına, milletvekilinden stk temsilcine kadar tüm Çankırı insanını kulübe "destek" olmaya çağırdı. Başkan Karaali yaptığı yazılı açıklamada kulübü mevcut borçlarından arındırdığını, önemli bir tesis kazandırdığına işaret ederek "Hiçbir kurumdan destek almadan bu sorumluluğu yürüten Kulüp Başkanı ve yönetimine gereken desteği vermek her Çankırılı’nın vicdani sorumluluğudur." dedi. Başkan Karaali'nin yazılı açıklaması şöyle:

SABIRLA VE İNANÇLA YOLUMUZA DEVAM ETTİK

"Her türlü şanssızlık ve aksiliklerin yaşandığı bir süreci, ligin hem sportif açıdan hem de ekonomik açıdan en güçlü takımlarından Adana Demirspor’u 2-1 mağlup ederek sonlandırdık.

Hocalarımız ve sporcularımız her maça kazanmak amacıyla çıktılar. Çünkü biz Çankırıspor olarak şartlar ne olursa olsun başarıyı hedefleyen ve asla vazgeçmeyen bir felsefeyi kulübümüze yerleştireli çok oldu.

Başarmak için yönetimin, teknik ekibin, oyuncuların ve diğer kulüp çalışanlarımızın yani bu işe gerçekten emek veren insanların sabırlı ve inançlı bir şekilde yoluna devam etmesi gerekiyordu. Biz de dünyanın bildiği bu gerçeği uygulamaya devam ettik ve edeceğiz.

Başarının bireysel ve bölünmüş hareketlerle değil aksine hep birlikte iyi olduğumuzda geldiği gerçeğini bir kez daha yaşadık. Bunun sonucu olarak da zor günlerde hep ayakta kaldık. Adana Demirspor galibiyeti son haftada bize moral olmuştur.

15 haftanın bizim için by olması nedeniyle sezon arası tatile bir hafta erken girdik.

CİDDİ HAKEM HATALARIYLA KARŞI KARŞIYA GELDİK

Hakemlerin yaşattığı ve üst üste ciddi haksızlıklara uğradığımız kanaati uyandıran olaylar Fethiyespor karşılaşmasındaki haksızlıkla bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu haksızlıklar silsilesine Teknik Direktörümüzün verdiği tepki neticesinde almış olduğu 4 haftalık ceza bu hafta itibariyle sona ermiştir. Cezalı olduğu süre boyunca görevinin başında ekibiyle iletişim ve dayanışma içinde olan hocamız, ekibinin işini kolaylaştırmak ve sıkıntıları gidermek adına rakiplerimizi izleyen, ihtiyacımız olan noktalardaki uygun oyuncu profillerini tespit eden ve ön transfer hazırlıkları yapan Hakan Yılmaz, devre arası kamp çalışmalarını tamamlamıştır.

OYUNCULARIMIZA PEŞİNAT VE
MAÇ BAŞI ALACAKLARINI DAĞITTIK

Bu süreç boyunca; oyuncularımızın peşinat ve maç başı alacakları dağıtılmış, birlikte devam etmeyi düşünmediğimiz ya da aklımızda henüz netleşmeyen sporcularımıza konuyla ilgili bilgi verilmiş, kendileri için takım bakmaları noktasında tavsiyede bulunulmuştur.

2011-2012 sezonunda transfere engel 680 bin tl7lik eski borcun yatırıldığı ve yaklaşık 800 bin tl’lik bakım onarım bütçesiyle hayata geçirilen tesis harcamalarının gerçekleştiği bir ortam futbolcu transfer bütçelerinin kısıtlanmasına yol açmıştır.

Kısıtlı bütçe ile başlayan bu çalışmalar oyuncu transferlerinde geç kalmamıza, sonradan gelen oyuncuların kamp görmemesine ve bunun neticesinde de önemli sakatlıklar geçirmelerine neden olmuştur.

SOKAKTA BIRAKILMIŞTIK AMA...

Bütün bu olumsuzluklar takımın kaynaşmasını, uyumunu ve verimliliğini geciktirmiştir. Yani kadromuzun uyum sağlayıp, takım olabilme süreci sandığımızdan çok daha fazla zaman almıştır. Bu uyum sürecinin uzaması da puan sıralamasında şu an bulunduğumuz yer sonucunu kaçınılmaz kılmıştır.

Org. İsmail Hakkı Karadayı Kamp Merkezinin Judo Federasyonu’na verilişiyle sokakta çkalan Çankırıspor’un önceliği ‘tesis’ olmak zorundaydı. Çünkü kalacak yeriniz olmadan sporcuyu barındırmadan kulüp olamıyorsunuz.

TRANSFER BÜTÇEMİZ KISITLIYDI

Devamındaki önceliğimiz ise geçmişten gelen ve artık son taksidi olan 680 bin tl’lik lisansa engel borcu ödemekti ki transfer yapabilelim. Dolayısı ile iki önemli önceliğimiz kulübün kurumsallaşması ve tesisleşmesi gerçekten kulüp olabilmesi için gelecek için çok önemliydi. Bu noktada ayırdığımız bütçeler maalesef transfer için ayrılamadı. Kulübü kendi evi gibi düşünen, gecesini gündüzüne ekleyip hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen Teknik Direktörümüz Hakan Yılmaz ve ekibi kısıtlı bütçe ile Türkiye’nin her yerini tarayarak yeni bir takım oluşturmayı başardılar. Kendi üstün gayretleri ve çalışkanlıklarıyla bu eksiklikleri aşmak, imkansızlıklardan imkan yaratmak adına pek çok Çankırılı’dan daha fazla gayret ve özveride bulundular.

Biz kulüp olarak hedeflediğimiz bütçeye uyan bir takım oluşturmayı başardık.

Geçen hafta itibariyla Çankırıspor vadesi gelen bütün sporcu alacaklarını ödemiş bir kulüptür.

SORUMLULUK SAHİBİ HER ÇANKIRILI'NIN
ÇAĞRIMIZA YANIT VERECĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Gelinen bu noktada daha iyi sonuçlar alabilmek için bazı mevkilerde yeni oyuncu takviyesine ihtiyacımız olduğu görünmektedir.

Çankırıspor yönetimi bu transferleri mutlaka gerçekleştirecektir. Başkan ve Yönetim Kurulu mevcut oyuncuların alacaklarını ödeyerek üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Ancak yapılan yeni transfer çalışmalarının bütçesinin karşılanmasında şehrin valisi, vekilleri, belediye başkanları, kaymakamları, oda ve birlik başkanları, işadamları, bürokratları ve tüm Çankırıspor sevenleri sorumluluk almalıdır.

3 yılda takımın bütün borçlarını ödeyip, mükemmel bir tesis yapıp, takımın ligde kalmasını sağlayıp, şu an itibariyle de hiçbir futbolcusuna borcu olmayan bir kulüp olmasını sağlayan ve tüm bunları yaparken hiç kimseden, hiçbir kurumdan destek almadan bu sorumluluğu yürüten Kulüp Başkanı ve yönetimine gereken desteği vermek her Çankırılı’nın vicdani sorumluluğudur.

İstanbul, Ankara, Çankırı ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm hemşerilerimizin bu çağrıya, bu emeğe, bu gayrete ve Çankırı için bu davete kulak vereceklerine inancımız tamdır.

Saygılarımızla.

 Sevda Karaali – Çankırıspor Kulübü Başkanı"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler