Çankırı Valiliği'nden 'Kamuoyuna Duyuru'

Çankırı Valiliği'nden 'Kamuoyuna Duyuru'

Çankırı Valiliği, "Çankırı Valisi Aktaş, AKP'nin düzenlediği yürüyüşte en ön safta!" başlıklı haberimizle ilgili "Kamuoyuna Duyuru" başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

Çankırı Valiliği Basın Bürosu'ndan tarafımıza gelen açıklama aşağıdadır:

"İlimizde yayın yapan Sözcü18 internet sitesinde “AKP’nin Düzenlediği Organizasyonda Ne İşiniz Var Sayın Vali? - Çankırı Valisi Aktaş, AKP'nin düzenlediği yürüyüşte en ön safta!” başlığıyla bir haber yayınlanmıştır.

İLGİLİ HABER
Çankırı Valisi Aktaş, AKP'nin düzenlediği yürüyüşte en ön safta! - TIKLA

Haberin yeterince araştırılmadan yazıldığı anlaşılmakta olup, Valimiz Sayın Hamdi Bilge AKTAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün organize ettiği, ülke genelinde eşzamanlı düzenlenen yürüyüş etkinliğine katılmıştır. Haberde Sayın Valimizin katıldığı iddia edilen Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanlığının programı saat 12.30’da, Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ’ın katıldığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün programı ise saat 14.00’te gerçekleştirilmiştir. 

Ayrıca haberde iddia edilen, Sayın Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ’ın, Son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın da katıldığı, ikindi namazından sonra kılınan Av. İbrahim Hakkı KARAMAN’ın cenaze namazına katılmadığı konusunun bilgi eksikliğinden dolayı yazıldığı anlaşılmaktadır. Sayın Binali YILDIRIM’ın cenazeye katılımı ani gelişmiştir. Aynı gün Ankara’da bulunan Sayın Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ’ın cenaze programından saat 14.00’te bilgisi olmuş ve saat 14.00’te Milli Savunma Bakanlığı’nda, 15.00’te ise Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki randevuları kapsamında Bakan Yardımcılarıyla İlimizle ilgili konularda yaptığı görüşmeleri kısa tutarak İlimize hareket etmiştir. Sayın Valimiz daha sonraki programlara katılım sağlamıştır.

Basın sektöründe çalışan Gazeteci arkadaşlarımızın yapacakları haberlerle ilgili önceden araştırma yapması ve haber konusunun doğruluğunu teyit etmesi gerekir. Basın-Yayın organları ve Gazetecilerin Sayın Valimiz ve Valiliğimizden her zaman bilgi alabileceği ve soru sorulduğunda da cevaplanacağı bilinmelidir.

Kamuoyuna Duyurulur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler