Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun.

Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında;

"Bugün bir özlem, akıl, uygarlık çizgisinde birleşen insanlar olarak sevgilerimizle yüreklerimizle en içten duygularımızla Cumhuriyetimizin 89. yıldönümünü kutlamak için, birlikteyiz.
 
Bundan 89 yıl önce milletçe yaşadığımız çok zorlu ve çetin bir kurtuluş savaşının ardından emekle, fedekarlıkla, sevinçle, umutla, heyecanla, büyüttüğümüz, kıskançlıkla sahip çıkıp koruduğumuz Cumhuriyetimiz bugün 89 yaşında…
 
Bir devlet ve yönetim biçimi olan Cumhuriyet, halk, halk çoğunluğu, topluluk anlamına gelir. Bir başka söyleyişle Cumhuriyet halkın seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi yönetiminde doğrudan söz sahibi olması, hiçbir kısıtlama ve sınırlama olmadan egemenliği elinde tutmasıdır. 
 
Cumhuriyet insanımızın ufkunu genişletmiş, toplum hayatımıza dinamizm katmıştır, cumhuriyetimizi ayakta tutan yegâne kuvvet, milletimizin demokrasiye olan bağlılığıdır. İnsanımız Cumhuriyeti demokrasiden kesinlikle ayrı düşünmemiş, vesayete ve statükoya karşı büyük çoğunlukla tavır almış, mütevazı konumlardan yükselen millet evlatları devletin en yüksek makamlarına gelerek bu topraklarda özgürlükçü demokrasinin yaşadığını, bundan sonra da yaşayacağını kanıtlamışlardır.
 
Cumhuriyetin kurulması ve yaşatılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarken, son günlerde vatan savunması ve Cumhuriyeti korumak üzere can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anar,  gazilerimize de acil şifalar diler onlara da minnet ve şükranlarımızı sunarız. 
 
Bu duygularla sözlerimi, Gazi Mustafa Kemal’in 10. Yıl Nutku’ndan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum: Türk Milleti, ebediyete akan her on senede, bu büyük Millet Bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. 
 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE."
 
TİCARET VE SANAYİ ODASI HAYRETTİN ÇELİKTEN'İN
CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten bir mesaj yayımladı:
"Cumhuriyetimizin ilanının 89. Yılını büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anar tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım."
 
Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 89. Yıldönümü Kutlamaları başladı
 
cankiri-cumhuriyetbayrami-vahdettinozcan-sozcu-resim-101.jpg
 
Çankırı'da Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 89. Yıldönümü Kutlamaları 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. 
 
Vali Vahdettin Özcan Anıt Alanı’nda törene katılanların bayramını kutladı. Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur.Alb.Özkan Ulutaş ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası 100.Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi
 
Sergi Salonu’nda “Kurtuluş Savaşımız” konulu Fotoğraf Sergisi Valimiz Vahdettin Özcan tarafından açıldı. 
 
Kurtuluş Savaşında yaşanılanları en güzel şekilde yansıtan çok sayıda fotoğraftan oluşan sergi ilgi ile gezildi.
 
Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı 29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 09.30’da Valilik Makamı’nda Sayın Valimiz Vahdettin Özcan’ın tebrikleri kabulü sonrası saat 10.00’da Atatürk Stadı’nda Valimiz tarafından Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılanların bayramının kutlanması ile başlayıp çeşitli etkinlikler sonrası tören geçişi ile devam edecek. 
 
AK PARTİ İL BAŞKANI SALİM ÇİVİTCİOĞLU'NUN
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
 
"Yakın tarihimizin en önemli  kazanımlarından olan ve dünya devletlerinin yönetimi ile özdeş olmamızı sağlayan ,Ortadoğu’da model ülke olarak benimsenmemizi  neden olan   Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümünü coşku ile kutlamanın sevinci içerisindeyiz.
 
Sonsuza kadar yaşatma azim ve karalığında olduğumuz Cumhuriyet yönetimini bize kazandıran  başta Gazi M.Kemal ATATÜRK olmak üzere  tüm şehit ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla  anarken ,bu bayramın bu güne kadar olduğu  gibi bundan sonrada birlik,beraberlik ,refah .adalet gibi sosyal kavramların gelişerek devam  etmesine  vesile olmasını diliyor; Bu duygular içinde Cumhuriyet bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum."
 
KAMU-SEN ÇANKIRI İL TEMSİLCİSİ
METİN MEMİŞ'İN BASIN AÇIKLAMASI
 
"CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN
Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde Türk milleti olarak birlikte kurduğumuz Cumhuriyetimizin 89. Yılını her yıl olduğu gibi bu yıl da gururla kutlamaktayız. Kurban Bayramının oluşturduğu beraberlik havasından sonraya denk gelen Cumhuriyet Bayramı dini duygularımız ve milli hassasiyetlerimizi birleştirmiş ve daha anlamlı bir hal almıştır.
 
Hatırlanması gerekir ki, 29 Ekim Anadolu’da binlerce yılın geleneğiyle ortaya çıkan yeni bir soluğun tarihidir. 29 Ekim 1923, Türk milletinin umudunun gerçekleştiği, emperyalist çevrelerin hayallerinin suya düştüğü gündür. 
 
Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti birbirinden ayrılmaz bir bütünü teşkil etmiştir. Cumhuriyetin temel noktasının millet olduğu noktasında hiçbir şüphesi bulunmayan bizler de işte bu yüzden “Türk Milleti Sensiz Asla” demekteyiz.
 
İnebolu’dan başlayıp, Ilgaz-Çankırı-Ankara’ya uzanan İstiklal Yolunda Şerife Bacı, Yanığın Emine’lerin  taşıdığı cephanelerin  sayesinde bugün 29 Ekim’de de, Çankırı’daki devlet dairelerinden cumhuriyeti selamlayan, Siirt’te Mehmetçiğimizin, Konya’da, Edirne’de öğrencilerimizin, Çankırı’da yaranların elinde dalgalanan,  İstanbul’da polisimizin elinde huzur bulan Türk bayrakları, ilelebet payidar kalacak cumhuriyetimizin en güzel göstergesi olmuştur.
 
Cumhuriyetin ilanında en önemli rolü oynayan Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, cumhuriyetimizin 89. yılını kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler