Durmak yok! Çankırıda Gada-gulliye devam...

Durmak yok! Çankırı'da Gada-gulliye devam...

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in son icraati dudak uçuklatacak cinsten...

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Özcenk İnşaat arasında yaşanan ve günümüze kadar çözülemeyen ilişkiler ağı ortaya çıkan yeni birlikteliklerle daha da hız kazanıyor.

Belediyenin 7 Mayıs 2012 Pazartesi günü gerçekleştirdiği ihale ile yaklaşık 11 dönümlük arazi Özcenk İnşaat-Yurdakul İnşaat ortaklığı tarafından 3 milyon 600 bin 020 tl'ye alındı.
 
Çankırı ili Bademlik mevkiinde bulunan ve daha önce koruluk-yeşil alan arazi yapılan son plan tadilatı ile konut alanına çevrildi (e= 2 max. h= 24,5 m olarak) ve Çankırı Belediyesi tarafından satışa çıkarıldı.
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı Belediyesince ihaleye çıkarılan yaklaşık 11 dönümlük yerle ilgili ihale 7 Mayıs 2012 Pazartesi günü gerçekleşti ve ihale komisyonu başkanlığı görevini de Nail Altıparmak yaptı.
 
İddialara göre; İkizler İnşaat sahibi Mehmet Kaplan bünyesi içerisinde yer alan kooperatif adına teminat ve teklif sunarken, Özcenk-Yurdakul İnşaat ortaklığı da ikinci firma olarak ihalede yerini aldı. Kapalı zarf ve açık artırma yöntemi ile yapılan ihalede İkizler İnşaat sahibi Mehmet Kaplan'ın teklif zarfı açılmadan "evrakta eksiklik olduğu gerekçesiyle" ihaleye katılamayacağı ve ihale salonunu terketmesi isteniyor. Firma yetkilileri salondan çıkarıldıktan sonra ikinci teklif açılıyor ve 3.600.020.- tl'lik rakamla yaklaşık 11 dönümlük arazi Özcenk-Yurdakul İnşaat ortaklığının oluyor.
 
BAŞKAN DİNÇ ANKARA'DA
VE ONAY NAİL ALTIPARMAK'DAN
Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 9 günlük Çin seyahati nedeniyle başkanlığa vekaleten Rafet Alemdar bakarken, 7 Mayıs'ta gerçekleşen ihalenin komisyon başkanlığını Nail Altıparmak yapıyor, 10 Mayıs 2012 Perşembe günü ise Ankara seyahati nedeniyle başkanlığa vekalet eden Nail Altıparmak üç gün önce yapmış olduğu ihaleyi de onaylayan makam olarak arşivdeki yerini alıyor.
 
İDDİALAR VAHİM
Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak elde ettiği bilgiler arasında; Bademlik mevkiindeki yaklaşık 11 dönümlük arazi için, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Özcenk İnşaat yetkilileri arasında uzun görüşmeler yapıldığı, araziye yaklaşık 4 milyon 600 bin tl dolayında bir rakam düzeyinde değer biçildiği öne sürülüyor.
 
Bununla birlikte ihaledeki zarfı açılmadan safdışı bırakılan İkizler İnşaat'ın da günler öncesinden Çankırı genelinde yaklaşık 80 kişiden 50'şer bin tl avans topladığı ve yapılan üyeler içerisinde Çankırı Belediyesi proje ekibinden çok sayıda ismin bu listede yer aldığı iddiaları başta belediye çalışanları olmak üzere kulislerde bolca dile getirilmekte.
 
YURDAKUL İNŞAAT SAHİBİ
ŞÜKRÜ YURDAKUL SÖZCÜ18'E KONUŞTU
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Yurdakul İnşaat sahibi Şükrü Yurdakul sorularımıza "Çankırı'da ilk kez böylesi bir ortaklık gerçekleşti. Çankırı adına sevindirici bir durum. Belirtilen alana Çankırı'ya ve Çankırı insanına yakışır bir proje hazırlayarak konut yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler