Ilgaz'da 'kayma' var ama 'ciddi' değil!

Ilgaz'da 'kayma' var ama 'ciddi' değil!

Sözcü18'in haberi ilgilileri harekete geçirdi ve konuyla ilgili son durum değerlendirmesi medya ile paylaşıldı.

Şubat 2015’de hizmete giren ve 12 milyon liraya mal olan Doruk-Derbent arası 900 metrelik telesiyej hattında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız açıklamada bulundu.

HASAN YILDIZ: KAYMA DOLGU ALANDA MEYDANA GELDİ
Yıldız, “Telesiyej hattında meydana gelen kaymada zemin etüdü hem tarafımızdan hem de müteahhit firma tarafından yapıldı. Biz telesiyejin yanına pisti daha uzun tutabilelim diye dolgu yapmak suretiyle pist yaptık. Bu kayma da son 100 metredeki dolgu olan alanda meydana geldi” dedi.

“Bölge de yer altı suyu var” diyen Yıldız, “Borular ile suyu başka taraflara taşıdık. Meydana gelen bu toprak kayması bizim yaptığımız telesiyeje doğru ilerledi. Yetkililer kaymanın derecesini ölçmek için kayan bölgeye kazıklar çaktı. Bölge de yüzeysel kaymanın olduğu belirtildi. Yetkililer son 1 haftadır kaymanın olmadığı söyledi. Yetkililerin çalışmaları doğrultusunda önümüzdeki hafta bizlere tekrar rapor sunacaklar. Raporun yanında bir de alanda yapılacak uygulama projesi de olacak” diye konuştu.

ÇANKIRI'DA 12 MİLYON LİRALIK HESAPSIZ YATIRIM

Yıldız açıklamasının devamında, “Yetkililerden aldığımız son bilgide ise kaymanın olduğu alanda 4 metre gibi bir sulanma olmuş. Bizim telesiyejin temeli de 3 metrede olduğundan risk var. Buna tedbir almak gerekli denildi ama raporlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulunacağız. Büyük bir kayma söz konusu değil” ifadelerine yer verdi.

“Yetkililer kesinlikle bu mevsimde müdahale edilmemesi konusunda bizleri uyardı” diyen Yıldız, “Havaların ısınmasıyla birlikte yaklaşık bir buçuk ay kadar sonra çalışmaların yapılabileceğini söylediler” dedi.

İSTASYONUN YERİ DEĞİŞEBİLİR
Yıldız, çalışmalar sonucunda en kötü ihtimalide göz önünde bulundurduklarını belirterek, “En kötü ihtimalle telesiyejin alt istasyonu zarar görecek. İstasyon, kaymanın olduğu bölgeden kaldırılıp yeni sağlam zemin bulunup oraya oturtulacak. Şu anda düşünülmeyen ama yüzde 20’lik bir ihtimali olan bir durum” şeklinde konuştu.

Vali Vahdettin Özcan ise “Bu alanda ki zeminde kayma var ama ciddi bir durum söz konusu değil. İlgili raporlar bekleniyor. Yaklaşık bir buçuk ay sonra çalışmalar başlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler