İstanbulda üniversite kazanan Çankırılıya hizmet

İstanbul'da üniversite kazanan Çankırılı'ya hizmet

İstanbul'da faaliyet gösteren Çankırı Dernekler Birliği (ÇANDEF) üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler için Genel Merkez'de masa oluşturdu.

İstanbul Çankırı Dernekler Birliği (ÇANDEF) LYS ve YGS tercihlerini 3 Ağustos'ta tamamlayan Çankırılı öğrencilerden İstanbul'da üniversiteye yerleşme hakkı kazananlara bazı önemli hizmetlerde bulunacak.

ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş'ın Sözcü18 Haber Merkezine yaptığı açıklamaya göre; LYS ve YGS tercihlerinde İstanbul'daki üniversitelerden herhangi birini kazanan üniversite öğrencisine; Okul gösterme, kayıt işlemlerinde yardımcı olma ve bu süre içerisinde gerek kendisi gerekse velisiyle birlikte  konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasında federasyon desteği verilecek.

Federasyon'un Çağlayan'daki merkezine gelen üniversite öğrenci adayının; ilk etapta ön kayıt işlemleri süresince İstanbul'da ihtiyacı olan konaklama problemi çözülecek.

Daha sonra Federasyon yönetimi tarafından adaylara verilecek rehberlik hizmeti ile öğrenci adayının kazandığı üniversiteye götürülmesi, kayıt işlemlerinde yardımcı olunması ve kesin kayıt sürecine kadar öğrenciye bilgi verilmesi sağlanacak.

VAHAP YARTAŞ: ÖĞRENCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Yapılan çalışma ile ilgili konuşan ÇANDEF Başkanı Vahap Yartaş "Çankırı'dan ya da Anadolu'nun başka bir kentinden İstanbul'a gelecek olan Çankırılı üniversite öğrencimizi özellikle böylesine büyük bir şehre geldiği ilk günlerde yalnız bırakmayacağız. Öğrencilerimizin ve de yakınlarının İstanbul'da yaşayacakları 'kazandığım üniversite nerede', 'Kayıt süresince ben nerede kalacağım' gibi stresleri Federasyon olarak hemşehrilerimize yaşatmama adına Genel Merkezimizde oluşturduğumuz görevli arkadaşlarımızla ortadan kaldırmayı hedefledik. Kesin tercihlerin açıklanmasıyla birlikte İstanbul'daki üniversitelerden birini kazanmış hemşehrimizin Federasyon Genel Merkeziyle temas kurması halinde vereceğimiz hizmetlerden faydalanma şansı doğacaktır" dedi.

ÇANDEF Merkezi'ne ulaşmak isteyen üniversite öğrenci adaylarının;

 

Gürsel Mh. Kağıthane Cd. No. 88 Kat: 1 Çağlayan
Kağıthane-İstanbul Tel: 0212.220 34 18 no'lu telefondan mesai saatleri içerisinde bilgi alabilirler.
 
Bunun yanı sıra öğrenci adaylarının e-mail: info@cankiri.org.tr adresiyle yazışarak ihtiyaçları olan durumları da bildirmeleri mümkün olabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler