Suriyeli ailenin son durağı Şabanözü

Suriyeli ailenin son durağı Şabanözü

Mardinli Hasan Amca'nın yıllara dayanan "ekmek kavgası" serüveni şimdilik Şabanözü'nde durakladı.

Suriye’deki iç savaş sonrası ilçemize çalışmak üzere yerleşen Mardinli Hasan Amca ve Suriyeli eşinin kızları Vefa’nın nikahını Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı kıydı.

İŞTE HASAN AMCA'NIN HİKAYESİ
 
Mardinli Hasan amca, yıllar önce iş için Suriye’ye gitti ve Suriye vatandaşı olarak Suriyeli bir bayanla evlendi. 38 yaşında tekrar ülkesine gelerek Türk vatandaşı oldu ve askere alındı. Asker ocağında ilçemize bağlı Gürpınar beldesinde yaşayan bir Çankırılı ile asker arkadaşı oldu. Askerlik sonrası tekrar eşinin yanına Suriye’ye dönen Hasan amca, Suriye’de başlayan iç savaşla birlikte memleketi Mardin’e tekrar döndü. Mardin’de iken Şabanözü'nde iş imkanı olduğunu öğrenerek asker arkadaşını internet ortamında buldu. Çankırılı arkadaşının anlattıklarıyla Şabanözü'ne gelerek yerleşti ve Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Ambalaj ve Kutu fabrikasında işe başladı.
 
KIZININ NİKAHINI BAŞKAN ÇAPCI KIYDI
 
Halen Şabanözü'nde çalışan ve ikamet eden Hasan amcanın kızı Vefa ile Balıkesir’de çalışan ve yaşayan Suriyeli Malik’in nikahını Belediye Başkanı Ali Çapcı kıydı.
 
Hasan amca nikah sonrası aileyi makamında ağırlayan Başkan Çapcı’ya kendilerine kucak açtığı ve iş imkanı sağladığı için çok teşekkür etti. Başkan Çapcı da; ailenin mutluluğu karşısındaki mutluluğunun tarif edilemez olduğunu belirterek, ailenin diğer çalışmayan fertleri için de yardımcı olacağını belirtti ve nikahını kıydığı genç çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diledi.
 
Başkan Çapcı’nın genç çiftlere Kuran-ı Kerim ve hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirmesi sonrası aile Belediyeden ayrıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler