Yenisine gerek yok, menfezle idare edin

"Yenisine gerek yok, menfezle idare edin"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Çörekçiler'e gerekli olan altgeçit en kısa sürede yapılacak" sözü, Karayolları 15. Bölge bürokratlarının engeline takıldı.

29 Temmuz Cuma günü  lgaz’a bağlı Çörekçiler köyünde yaşanan ve Şükran Manav'ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası gerçekleştirilen yol kapatma eylemi, Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüşerek “köye alt ya da üst geçit yapılacak” sözü, Karayolları 15. Bölge bürokratları tarafından çok farklı bir mecraya sürüklenmekte.

İŞTE O MENFEZ'DEN GÖRÜNTÜLER - TIKLA

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre, bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz’in ziyaretiyle Çörekçiler'e yapılmasına karar verilen altgeçit için bölgeye giden Karayolları 15. Bölge'ye mensup teknik ekip, yıllar önce hayvanların karşıdan karşıya geçmesi için yapılan menfezle karşılaştılar.

Bürokratlar, inceleme yaptıkları bölgede karşılaştıkları menfezin bakım – onarım ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra Çörekçiler köyünde yaşayan vatandaşların ihtiyacına cevap verebileceğini bağlı oldukları Karayolları 15. Bölge'ye rapor ettiler.

MUHTAR KOCA: GELİNEN NOKTAYI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM

Yaşanılanlarla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Çörekçiler Köyü muhtarı Ahmet Koca “Sayın milletvekillerimizin Ulaştırma Bakanımızla yaptığı görüşme sonrası verdikleri güzel haber, Karayolları 15. Bölgeden gelen arkadaşın köyümüzde yaptığı inceleme sonrası  bizleri karamsarlığa sevketti.” dedi. Çörekçiler köyü muhtarı Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görevli bürokratın yaptığı ön inceleme ile birlikte yıllar önce hayvanların geçişini kolaylaştırmak amacıyla yapılmış olan menfezin revize edilerek kullanımını gündeme getirdi. Mevcut menfezden ne araç ne de insan geçebilecek konumda. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı ‘Çörekçiler köyüne alt geçit yapılsın’ diyor, bakan emrinde çalışan bürokrat işlevini yitirmiş menfezi bizlere sunuyor. Ortaya çıkan durumu anlamakta zorlanıyorum.”

ALT GEÇİTLE BİRLİKTE YAN YOL İHTİYACIMIZ VAR

Dini bayramlarda ve bahar-yaz aylarında Çörekçiler köyü nüfusunun yaklaşık 3 bin kişiye ulaştığını belirten muhtar Ahmet Koca “Köyümüzün mezarlığı Kurşunlu istikametinde yolun sağında. Özellikle dini bayramlarda köy ile mezarlık arasında yaşanan yoğun trafik bizlere büyük sıkıntı yaratıyor. Bugüne kadar yaşanan kazalarda köyümüz insanından 9-10 kişi kaybettik. Daha fazla can kayıpları yaşamak istemiyoruz. Altgeçit ihtiyacımızla birlikte mevcut yola paralel köyden mezarlığa kadar giden bölüm için de yan yol ihtiyacımızın karşılanmasını istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler