Milletvekili Filiz'den sert açıklama!

Milletvekili Filiz'den sert açıklama!

Filiz, "Şehit cenazesini musallada bekletmek şerefsizliktir ve alçaklıktır. Şehit üzerinden siyaset yapmak da şerefsizliktir"dedi.

AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık'ın cenazesinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun programı nedeniyle ikindi namazına kadar bekletildiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Filiz, acı haberin duyulmasının ardından yetkililerle iletişime geçtiğini ve gerekli talimatları verdiğini anlattı.

ŞEREFSİZLİK VE ALÇAKLIKTIR
Şehit ailesi ile Genel Kurmay Yetkililerinin görüşerek cenaze töreninin vaktini belirlediklerini ifade eden Milletvekili Filiz, "Biz Veysel Bey'le birlikte cenaze törenini vaktine göre program yapacaktık. Aile, törenin ikindi vakti yapılmasını uygun gördü. Biz de programımızı ona göre yaptık. Kesinlikle musalla taşında şehit cenazesinin bekletilmesi söz konusu değildir, böyle bir şey olamaz. Resmi program zaten ikindi idi. Şehit cenazesini musallada bekletmek şerefsizliktir ve alçaklıktır. Şehit üzerinden siyaset yapmak da şerefsizliktir" diye konuştu.
 
Bakan Eroğlu'nun kestiği doğum günü pastasıyla ilgili de konuşan Filiz, "Bunu engelli, gariban bir genci sevindirmek adına yaptık. Oraya toplantı çıkışına gelmiş ve bekliyordu. Biz de pastasını kesip gönlünü aldık. Hepsi bu kadar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler