Bölükbaşı: Yeni pazarlara ihtiyaç var

Bölükbaşı: Yeni pazarlara ihtiyaç var

Çankırı Ticaret Odası üyesi 20 kişilik bir ekip Romanya'da Mobilya ve Turizm Fuarını ziyaret etti.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası 16-20 Kasım tarihleri arasında 20 kişilik Çankırılı iş adamı grubuyla Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fehmi Bölükbaşı başkanlığında oda projesi KOSGEB destekli ROMEXPO Mimarlık, Mobilya ve Turizm fuarına katıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü Çankırı'dan ayrılan kafile fuar ziyareti ile beraber 19 Kasım Pazartesi günü Romanya Ticaret Müşavirimiz Bahadır Necat'ın da katılımıyla Romanya Türk- İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Süsli ve dernek yönetim kurulu ile de görüşmeler yaptı.

Sıcak bir ortamda geçen görüşmeler heyetin Romanya ile Türkiye arasındaki vize işlemlerinin kolaylaştılırlması, aynı zamanda Romanya'da yatırım ortamı ve bazı ülke ekonomik verilerinin sunumu yapıldı. TİAD Başkanı Ömer Süsli Derneklerinin yaklaşık yedi bin civarında üyesi olduğunu belirterek Romanya ile ticaret yapmak isteyenlere gerekli yardımı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Ticaret Müşavirimiz Bahadır Necat ise vize işlemlerinde kolaylık sağlanması ile ilgili işadamlarına yönelik bazı çalışmalarının olduğunu söyledi. Toplantı sonunda Dernek Başkanı Ömer Süsli ve Ticaret Müşaviri Bahadır Necat'a Çankırı tuz lambası hediye edildi.  

FEHMİ BÖLÜKBAŞI: YENİ PAZARLARA İHTİYACIMIZ VAR

Romanya ziyareti ile ilgili olarak Sözcü18'e konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fehmi Bölükbaşı "Gerçekleştirdiğimiz ziyaretin Oda üyelerimize önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Özellikle yeni pazar arayışındaki işadamlarımız bu tür ziyaretlerde oluşturdukları ikili ilişkiler ile üretimlerinin yeni pazarlara sunabiliyorlar. Romanya tarıma yönelik yatırımların yapılabileceği bir ülke." dedi. Bölükbaşı Türkiye'nin AB sürecinde karşılaştığı zorlukları da anımsatarak "Türkiye'yi AB'ye almayanların Romanya'yı bu birliğe kabul etmelerine şaşmamak elde değil. Türkiye'nin en az 20 yıl gerisinde olan bir ülkede yaptığımız ziyaretlerde Çankırılı işadamlarımız için yeni pazar oluşturabilme şansımızı araştırdık. Bazı arkadaşlarımız bu konuda ilerisi için olumlu fırsatların doğabileceği yönünde ilişkiler kurdular. Umarım her iki ülke arasındaki ziyaret trafiği önümüzdeki süreçte daha fazlalaşır ve ticaret hacmi bugünden çok daha ilerilere gider. Hem Oda yönetimi hem de üyelerimiz açısından Romanya gezimizin faydalı olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler